Loading...

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з кінного спорту» Дніпровської міської ради

Спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу з кінного спорту засновано у 1962 році.

  • Адреса: м. Дніпро, вул. Передова, 775 А
  • Електронна пошта: [email protected]
  • Контактний номер: 067 561 88 57
  • Спортивні відділення: кінний спорт
  • Графік роботи директора закладу: понеділок — п’ятниця (09:00 — 17:30)

Директор закладу:
Касьянов Павло Віталійович


Кінний спорт — це чудовий спосіб для фізичного розвитку люди­ни. Він включає багато різних змагань і кінних ігор. Одні з них ма­ють національне значення, інші поширені в багатьох країнах і отримали світове визнання. Серед кінноспортивних змагань та кін­них ігор найбільшого поширення набули класичні види: виїздка, долання перешкод (конкур) та триборство.

Виїздка (вища школа верхової їзди) її організовують у манежі або на відкритому рівному майданчику розміром 60 х 20 м. У сере­дині кожної короткої і в п’яти місцях довгої сторони ставлять літери латинського алфавіту, які вказують вершнику місця виконання пе­вних елементів їзди.

Під час змагань вершник має продемонструвати правильність рухів коня на всіх алюрах (крок, рись, галоп), чіткість виконання певних фігур і вправ, досконалість керування конем. Оцінюванню також підлягають гармонія рухів коня й посадка вершника.

Долання перешкод (конкур) – найпоширеніший вид кінного спорту. На відведеному для змагань майданчику споруджують пе­решкоди з дерева, хмизу тощо. На стояки навішують жердини, ого­рожі, шлагбауми.

Триборство проводять упродовж трьох днів із манежної виїздки, польових випробувань та долання перешкод.

ДОСЯГНЕННЯ: За роки існування школи тисячі дітей нашого міста набули практично забуті у сучасному світі навички спілкування з прекрасними тваринами – кіньми. Завдячуючи винятковості кінного спорту та розташуванню школи у мальовничому куточку міста відвідування тренувань та спортивних заходів дає вихованцям та членам їх родин чудову можливість для повноцінного відпочинку та змістовного дозвілля.

Вже більше 33 років щорічно на території закладу проводяться міські та обласні змагання.

За 53 роки свого існування школа підготувала – 30 майстрів спорту та майстрів спорту міжнародного класу; 265 кандидатів в майстри спорту; 309 спортсменів першого розряду.

Щорічно вихованці школи стають переможцями та призерами Чемпіонатів України, учасниками міжнародних змагань та Чемпіонатів Європи. Вихованці школи завжди входять до збірної команди України.

Translate »