Loading...

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа з технічних та прикладних видів спорту» Дніпровської міської ради

Дитячо-юнацька спортивна школа з технічних та прикладних видів спорту заснована у січні 1991 року.

  • Адреса: м. Дніпро, просп. Слобожанський, 35
  • E-mail: [email protected]
  • Телефон: 050 965 0878
  • Спортивні відділення: триатлон, мотоспорт, водно-моторний спорт, тхеквондо ВТФ, скелелазіння, більярдний спорт, спортивний туризм, важка атлетика, велосипедний спорт
  • Графік роботи директора закладу: понеділок – п’ятниця (09:00 — 18:00)

Директор закладу:
Прокопенко Юрій Юхимович


Триатлон: триатлети проходять послідовно 3 етапи: плавальний, велосипедний і біговий. Триатлон – суцільна безперервна гонка, яка починається з плавання у відкритій воді, за яким слідує їзда на велосипеді, а потім біг.

Мотоциклетний спорт – технічний вид спорту, основу якого складає взаємодія спортсмена з різноманітною мотоциклетною технікою. Саме поняття мотоциклетного спорту є більш широким, ніж просто їзда на мотоциклі; це може бути їзда на час, на витривалість, на швидкість.

Водно-моторний спорт – технічний вид спорту, що включає швидкісні змагання на моторних човнах.

Тхеквондо ВТФ – бойове мистецтво, олімпійський вид спорту. Термін тхеквондо можна перекласти як «шлях (мистецтво) ноги та руки». Характерна особливість-активне використання ніг у бою, як для ударів, так і для захисних дій.

Скелелазіння – це вид спорту та різновид активного відпочинку, який передбачає лазіння по рельєфних поверхнях, як штучних, так і природних. Спочатку скелелазіння вважалося одним із напрямків альпінізму, але зараз є окремим видом спорту. Скелелазіння має масу різновидів, всі їх можна умовно поділити на дві групи: спортивне та екстремальне.

Більярдний спорт – вид спорту, для якого необхідні спеціально обладнаний стіл, кий та кулі. За допомогою кия переміщаємо кулі по столу в залежності від цілей гри. Найчастіше основним завданням двох суперників є потрапляння шаром до лузи. Більярд як вид спорту розвиває в людини, яка займається ним, окомір, координацію, швидкість реакції, кмітливість.

Спортивний туризм – це специфічний вид туристсько-спортивної діяльності, головною формою якої є спортивний похід або змагання з видів туризму, ці види діяльності спрямовані на випробовування фізичних, психічних, духовних сил людини, удосконалення туристської майстерності туриста, виконання нормативів спортивних розрядів.

Важка атлетика – це силовий спорт, де головним знаряддям виступає штанга, а суть змагань полягає у вправах, які потрібно виконати зі штангою. Основна задача важкоатлета – підняти якомога більше вагу в порівнянні з суперниками. Змагання з важкої атлетики сьогодні включають в себе дві вправи – ривок та поштовх.

Велосипедний спорт – це переміщення по землі з використанням транспортних засобів (велосипедів), які урухомлює м’язова сила людини. До велоспорту входять такі дисципліни як гонки на треку, шосе, пересіченою місцевістю, маунтінбайк, змагання з фігурної їзди та гри в м’яч на велосипедах – велополо та велебол тощо. Велоспорт також є частиною такого виду спорту як тріатлон.

ДОСЯГНЕННЯ:

Вихованці школи завжди входили до основного, резервного складу та були кандидатами до збірної команди України, виступали на всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах Європи, світу та здобували медалі різного ґатунку, що підтверджує першу категорію школи.

За роки свого існування зі стін школи вийшли 21 майстер спорту міжнародного класу та більше 180 майстрів спорту з різних видів спорту, більше 670 кандидатів в майстри спорту. Серед учнів школи є чемпіони та призери чемпіонатів світу, Європи, престижних міжнародних змагань з видів спорту, України, обласних та міських змагань. Вихованці школи постійно входять до складу Національної збірної команди України з різних видів спорту та представляють нашу країну на міжнародній арені.

За період роботи 2022-2023 рр. підготовлено:

– 2 – спортсмена І розряду;

– 2 спортсмена другого та третього розрядів.

В 2023 році 23 вихованця школи ввійшли до складу національної збірної команди України.

Вихованцями школи у 2022-2023 рр. завойовано кількість медалей:

Чемпіонати України : 1 місце – 5; 2 місце – 3; 3 місце – 3; Чемпіонати області : 1 місце – 26; 2 місце – 14; 3 місце – 8;   

Translate »