Loading...

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа №7» Дніпровської міської ради

Дитячо-юнацька спортивна школа №7 заснована у 1973 році.

  • Адреса: м. Дніпро, вул. Станіславського, 9
  • Електронна пошта: [email protected]
  • Контактний номер: 097 658 88 77
  • Спортивні відділення: футбол, футзал, легка атлетика, змішані єдиноборства, рукопашний бій, шахи.
  • Графік роботи директора закладу: понеділок — п’ятниця (08:00 — 17:00)

Директор закладу:
Кучерявий Євген Володимирович


Легка атлетика – комплексний вид спорту, що складається з п’яти дисциплін – бігу (гладкий, кросовий, з перешкодами, естафетний), ходьби (спортивної ходьби на різні ди­станції), стрибків (у довжину, висоту, потрійний, із жердиною), метання (диска, списа, молота і штовхання ядра) та багатобор­ства (поєднання різних дисциплін). Легка атлетика є олімпійським видом спорту.

Футбол – командний вид спорту, в який грають дві команди по одинадцять гравців зі сферичним м’ячем. Футбол — олімпійський вид спорту.

Футзал – командна спортивна гра з м’ячем у залі за участю двох команд: 5 гравців у кожній, один з них воротар. На відміну від інших видів футболу гра відбувається на майданчику з твердим покриттям, позначеній лініями; не використовуються щитки чи бортики. У футзалі користуються меншим за розміром м’ячем із меншим відскоком, ніж звичайний футбольний м’яч, який використовують у футболі та міні-футболі.

Змішані єдиноборства (MMA) – це змішане бойове мистецтво, у своєму арсеналі ММА несе суміш найкращих технік та прийомів. Базові навички ММА взяті з таких видів спорту як: бойове самбо, джіу-джитсу, муай-тай, бокс, греплінг та інші.

Шахи – одна з найрозповсюдженіших спортивних ігор сучасності. Поєднує в собі елементи мистецтва, науки і спорту. Шахи розвивають стратегічне мислення, концентрацію та уяву, навчають планувати на багато кроків вперед.

Рукопашний бій – це поєдинок з беззбройним або озброєним супротивником, а також групою супротивників без використання зброї. Рукопашний бій – ефективна бойова система, що підходить будь-якій людині, яка хоче навчитися захищати себе, володіти своїм тілом, набути упевненості в собі і мати гарну фізичну форму.

ДОСЯГНЕННЯ: Спортивна школа з дня свого відкриття, завжди була результативною. Вихованці школи, в складі збірної команди України виступали на міжнародних змаганнях, чемпіонатах України, області та здобували медалі різного ґатунку, що підтверджує першу категорію школи. Серед випускників ДЮСШ № 7 є переможці першості Світу серед юніорів з гандболу.

За роки роботи у ДЮСШ № 7 підготовлено велика кількість, як спортсменів високого рівня, так і масових розрядів: 

  • майстрів спорту міжнародного класу –  10;
  • майстрів спорту -20;
  • кандидатів в майстри спорту – 43;
  • спортсменів І розряду – 546;
  • масових розрядів – 8450.

За період роботи 2021-2022 рр. підготовлено: 

  • майстри спорту України – 3 чол. (рукопашний бій – 4 чол.);
  • спортсменів І спортивного розряду – 8 чол. (легка атлетика – 2 чол., рукопашний бій – 1 чол., шахи – 5 чол. );
  • спортсменів ІІ, ІІІ – 39 чол. (змішані єдиноборства (ММА) – 12 чол., легка атлетика – 16 чол., шахи – 11 чол.);
  • юнацьких розрядів – 377 чол. (змішані єдиноборства (ММА) – 15 чол., легка атлетика – 56 чол., футбол – 271 чол., фут. зал – 16 чол., шахи – 10 чол., рукопашний бій – 9 чол.)

Тренери школи щорічно поповнюють національну збірну команди України. Так, до основного складу, кандидатів та резерву національної збірної команди України  входять 20 чол. (з рукопашного бою  – 12 чол., зі змішаних єдиноборств (ММА) – 8 чол.).

Translate »