Loading...

Заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики перевірила, як у Дніпрі піклуються про дітей з ООП

Заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики перевірила, як у Дніпрі піклуються про дітей з ООП

У місті функціонує три інклюзивно-ресурсні центри. Одне із основних завдань ІРЦ – надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

За дорученням міського голови у місті багато уваги приділяється дітям з ООП, зокрема були прийнято низку рішень міськради для покращення якості та комфорту освітніх послуг.

На сьогодні ІРЦ міста працюють з дотриманням правил безпеки на базі закладів освіти та установ, які мають найпростіші укриття.

Упродовж 2022 року працівниками інклюзивно-ресурсних центрів проведено 1 373 комплексні психолого-педагогічні оцінки розвитку дитини.

На теперішній час в закладах загальної середньої освіти функціонують 546 інклюзивних класів, в яких навчається 710 учнів з ООП. У закладах загальної середньої освіти працює 515 асистентів учителів, які забезпечують комфортне та якісне навчання для цих діток.

Також у місті приділяється багато уваги до підвищення професійності майстерності вчителів й звісно ж асистентів вчителів, таке навчання відбувається на базі Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія», який було створено за дорученням міського голови.

Директорка департаменту відвідала центр, а саме виконання проєкту «Освіта без бар’єрів».

За час роботи центру відбулося 19 заходів з навчання для асистентів вчителів. Методики всі сучасні, модифіковані під сьогодення.

Translate »