Loading...

У Дніпрі завершився марафон для підвищення професійної майстерності вчителів

У Дніпрі завершився марафон для підвищення професійної майстерності вчителів

Місяць наполегливої праці та навчання підійшов до кінця. Тільки за партами сиділи не діти, а вчителі.

Марафон, який проходив за ініціативи центру професійного розвитку “Освітня траєкторія” спільно з департаментом гуманітарної політики, зібрав у собі більше 4527 педагогів зі 154 закладів освіти Дніпра.

Крім цього, протягом чотирьох тижнів було залучено більш ніж 1000 спікерів — досвідчених та професійних фахівців державних наукових установ, закладів вищої освіти, видавництв, організацій сфери культури та спорту, IT-компаній та юридичних установ, учителів та психологів закладів освіти.

У Дніпрі нагородили партнерів, які взяли участь в інноваційному марафоні «Шлях до педагогічної майстерності» та тих, хто допоміг у його організації.

«Ми намагались створити такі інноваційні кейси, які ще не використовувало жодне місто в Україні. За чотири тижні в рамках марафону ми провели 277 заходів, було залучено понад 40 партнерів до співпраці, з них близько 25 вищих закладів освіти нашої країни. Крім цього, для проведення цього марафону ми залучили IT-компанії, які навчили наших вчителів користуватись сучасними європейськими платформами, на яких можна проводити інноваційні уроки, використовувати мобільні застосунки наприклад, у природничому циклі це мобільний додаток ARBOOK – повноцінна віртуальна реальність, в якій учні можуть спостерігати за експериментами з фізики, хімії, біології, географії та астрономії», — зазначила в.о. директорки КУ «Центр професійного розвитку “Освітня траєкторія”» ДМР Тетяна Нікіфорова. 

Ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський також додав: «Ми сьогодні досягли певного результату завдяки спільній роботі в межах проєкту від «Освітньої траєкторії», коли всі ланки освіти — середня школа, заклади вищої освіти — за підтримки мерії Дніпра здійснили ефективну комунікацію між вчителями в межах різних проєктів. Тож цей марафон — це успішна інтеграція до європейського середовища».

Translate »