Loading...

У Дніпрі пройшов перший захід доброчинного проекту #ART-наступ

У Дніпрі пройшов перший захід доброчинного проекту #ART-наступ

#ART_наступ – великий творчий проект, який покликаний наближати нашу перемогу.

Перший етап проекту – “ART-наступ-Діти”. Символічно до Дня захисту дітей вихованці мистецьких шкіл міста зібрали 230 000 гривень для медзакладів, в якхи лікуються діти, що постраждали від війни.

“Це такий внесок нашої культурної спільноти задля наближення перемоги над ворогом. Сьогодні ми розпочали #АRT_наступ – в саду Музею українського живопису ми створили благодійний вернісаж, де виставили роботи дітей, що навчаються в художніх школах Дніпра”, – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарноі? політики ДМР Євген Хорошилов.

Керівник БФ “Культурна столиця” Григорій Гельфер також додав: “Сьогодні ми бачимо наступ дитячого художнього таланту на підтримку боротьби у війні. І картини, що тут представлені – дуже зворушливі, на них зображене наше життя, але очима дітей. Придбати ці картини може кожен охочий. Вартість – від 200 гривень і до 1 000 гривень”.

Понад 400 вихованців мистецьких шкіл Дніпра передали свої роботи задля благородної справи.

“Таку ініціативу – передати картини, проявили наші педагоги разом з вихованцями мистецьких шкіл Дніпра. І символічно, що сьогодні перший захід великого масштабного проєкту, на якому, в День захисту дітей, діти своїми картинами допомагають саме дітям. Також ми цим заходом показуємо два напрямки: перший – це наша ідентичність, це наші діти, які це розуміють, і другий – це підтримка тих, хто постраждав через війну, та хто бороться за нашу свободу”, – зазначила заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко.

Усі зібрані кошти передадуть до Координаційного штабу волонтерів Дніпра.

Translate »