Loading...

В одній зі шкіл Дніпра провели акцію пам’яті загиблих дітей

В одній зі шкіл Дніпра провели акцію пам’яті загиблих дітей

223 порожні парти в пам’ять про тих, хто більше за них ніколи не сяде. По одній – за кожну вбиту агресором українську дитину.

На порожніх партах – підручники, зошити та інше шкільне приладдя, іграшки, сиротливо розвиваються повітряні кульки.

«Війна торкнулася кожного з нас. Із сумом в серці ми спостерігаємо пусті парти. Їх 223 – саме стільки загинуло хлопчиків та дівчаток під час війни. Залишені речі – символ того, що біда настигла дітей раптово. Це біль – для кожного. Це наша пам’ять», – сказала одна зі співорганізаторок акції, вчителька української мови та літератури Лілія 

9-річній Уляні випала важлива місія – випустити в небо білого голуба. П’ятикласниця каже, знову хоче до школи. Обійматися з друзями, сидіти на заняттях, відповідати біля дошки. Нині ж навчання онлайн – вдома за комп’ютером. Різні відчуття. Коли лунає сигнал тривоги, уроки перериваються.

«Мрію про мир і щоб все було добре. А ще – стати  актрисою. Відвідую театральну студію. Вже грала дівчинку Метіль, а у спектаклі «Моана» – кумедну свинку Пуа», – розповіла п’ятикласниця Уляна 

«Я сам батько двох дітей. За цими партами могли сидіти школярі. Вони вже не почують шкільний дзвоник. Не гортатимуть книжки. В їхні родини прийшло страшне горе. Немає жодного виправдання війні», – сказав член Батьківської ради при Дніпровському міському голові Володимир Есаулов.

Translate »