Loading...

Стан оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна та земельных ділянок навчальних закладів

Стан оформлення права власності на об’єкти нерухомого
майна та земельных ділянок навчальних закладів

Працівниками департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради на постійній основі здійснюються заходи щодо оформлення об’єктів нерухомості комунальних закладів освіти м. Дніпра, у тому числі земельних ділянок.

Так, на момент створення департаменту як юридичної особи, в наявності було 70 правоустановчих документів на будівлі та споруди закладів освіти.
Станом на теперішній час співробітками департаменту було здійснено заходи щодо оформлення правоустановчих документів на будівлі та споруди 207 закладів освіти.
На земельні ділянки було оформлено 107 речових прав.

Зазначаємо, що під час оформлення правоустановчих документів, співробітники департаменту стикаються з низкою перешкод, а саме: необхідність замовлення архівних документів, визначення адреси будівлям закладу, проведення геодезичних робіт, отримання довідок від Міжміського бюро технічної інвентаризації та інше.

Використання земельних ділянок без належного оформлення прав є порушенням норм земельного законодавства.
Земельні ділянки не були оформлені відповідно до норм чинного законодавства, не сформовано кадастрові номери та не зареєстровано похідне право власності за департаментом.

Заклади загальної середньої освіти

Заклади дошкільної освіти

Translate »