Loading...

СВЯТО КОЛОДІЯ У ДНІПРІ

«Це стародавнє українське свято зустрічі зими з весною. Ми гарантуємо яскраву атмосферу, безліч смаколиків, цікаву культурну програму на головній сцені та гастрономічні рекорди. Буде весело, цікаво і смачно. Ми кажемо «прощавай!» весні – як казали наші пращури. Хоча зима цього року була не дуже жорстка, але це чудовий привід за хорошої погоди прийти і відсвяткувати», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.
«Ми пектимемо млинці одразу на вісімнадцяти сковорідках, робитимуть це чотири кухарі. Ми хочемо поставити рекорд і подивитися скільки можна спекти млинців за годину: за приблизним підрахунком їх повинно бути 700 – 800. Сам рекорд непростий і на нього впливає багато факторів – це і температура дерева, яке горить, і сковорідок, і вправність кухарів», – розповіла Олена Булах.

Спеціально для здійснення рекорду із Запоріжжя привезуть прилад, на якому встановлять 18 сковорідок. Після того, як експертна комісія перерахує млинці, поласувати ними зможуть усі охочі безкоштовно.
А далі – долучитися до великого хороводу.

Водночас у парку Шевченка виступатимуть вихованці закладів позашкільної освіти. На головній алеї для гостей влаштують театралізоване дійство. Також пригощатимуть усіх варениками від козаків «Лютої кухні».

Завершиться святкування о 17:00 традиційним спаленням опудала.

Translate »