Loading...

ВІДКРИТО ВИСТАВКУ, ПРИСВЯЧЕНУ ВИДАТНИМ ЖІНКАМ УКРАЇНИ

Вчора у холі Дніпровської міської ради відкрили виставку, присвячену видатним жінкам України.

Вона складається з 28 картин-ілюстрацій до двотомника «Це зробила вона» та «Це теж зробила вона» – видання, що містить історії 100 українок, які зробили вагомий внесок у різні сфери життя країни та світу.


«Часто роль жінок зменшують, а ця виставка показує, що є видатні постаті, які стали відомими не тільки в нашій державі, а й в усьому світі. Я вважаю, що приклад з них можна брати як дівчатам, так і хлопцям, тому на захід запрошено всіх», – сказала заступниця директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла.


«Однією з цілей цього видання є те, що ми маємо багато українок, які досягли успіху у своїх професіях, але про них, на жаль, дуже мало знають. Ми розповідаємо ці історії та хочемо надихнути молодь на обрання тієї професії, яка їй до душі, і досягти у ній успіху», – сказав регіональний координатор програми «Жінки-лідерки» Національного демократичного інституту міжнародних відносин Євген Білик.


Окрім книги, організатори презентували збірки відривних листівок з ілюстраціями. П’ять комплектів буде розіграно серед відвідувачів виставки. Детальна інформація за посиланням.


«Серед тих жінок, які представлені на виставці, мені знайомі лише Ольга Кобилянська, Леся Українка та Соломія Крушельницька. Про інших, я, на жаль, нічого не знаю. Однак тут я довідалася, що в Україні була відома на весь світ жінка-снайперка. Мене це дуже вразило», – поділилася учениця 11 класу школи № 105 Катерина Байрак.


Експозиція працюватиме до 4 березня. Вхід вільний.

Translate »