Loading...

З сьогоднішнього дня школярі Дніпра не відвідують заняття! Чому?

ЧОМУ ТАКЕ РІШЕННЯ?
Таке рішення міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила через перевищення епідемічного рівня захворюваності на ГРВІ населення.

За останній тиждень січня, з 24-го по 30-те, у Дніпрі було зареєстровано 7422 випадки захворюваності на ГРВІ та грип. Показник захворюваності по місту перевищує епідемічний поріг на 31%. Усього з початку 2020 року діагноз «грип» було встановлено 249 особам, 98 % з них – діти.
Наразі учні усіх 157 середніх загальних навчальних закладів, у тому числі вечірніх і спеціалізованих шкіл, відправилися на карантин.

ЧИ БУДУТЬ ДІТИ ВІДВІДУВАТИ ЗАНЯТТЯ ПО СУБОТАМ?

Ні. Школи внесуть зміни у навчальні плани, аби діти могли надолужити програму. Терміни канікул таким чином не зміняться. Освітній процес буде відновлено 17 лютого.

ЯКА СИТУАЦІЯ ІЗ САДОЧКАМИ?

Заклади дошкільної освіти у цей період працюватимуть в особливому режимі. Медичні працівники щоденно проводитимуть огляд вихованців садочків, вимірюватимуть їм температуру. Планові профілактичні щеплення на цей період призупиняються. Масові дитячі заходи обмежуються або повністю скасовуються.

Велике прохання до батьків: піклуйтеся, будь ласка, не лише про свою дитину, але й про оточуючих. Якщо ваша малеча захворіла, краще залиште її вдома та покажіть лікарю, не ведіть до садочка!

У департаменті охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради інформують: «Враховуючи високий рівень захворюваності та госпіталізації, з міського бюджету було додатково виділено 300 тис. грн на придбання швидких тестів і ліків, які використовуються при захворюванні грипом. Також ще з жовтня у Дніпрі було виділено близько 700 тис. грн на придбання вакцини від грипу для педагогів та людей пільгових категорій, станом на 30 січня було проведено понад 3 тис. вакцинацій».

Бережіть себе!

Translate »