Loading...

Яким буде сучасний музей Дніпра?

Яким буде сучасний музей? За ініціативою міського голови Бориса Філатова відбулась перша консультаційна зустріч щодо створення Музею історії Дніпра. Це захоплюючий, унікальний, новітній, доступний проєкт в урбаністичному стилі, знаковий для нашого міста.

На зустрічі, було презентовано візуалізацію музею, після чого відбулось довге ініціативне обговорення, у ході якого передбачалися ризики, висловлювались пропозиції. Кожний учасник захопився проєктом. Долучилися до обговорень історики, колекціонери та музейники, у кожного учасника є ідеї та надбання за довгий час професійної діяльності. Історія міста збирається по крупинках із розповідей старожилів, сімейних альбомів та, звісно ж, історичних фактів.

Проєкт 21 сторіччя – так назвали Музей історії Дніпра. І, дійсно, в планах високотехнологічне інтерактивне обладнання. Кожна кімната розробляється таким чином, щоб зацікавити історією міста, і в той же час має бути зручною для кожного відвідувача. Плануються кімнати з музейними експонатами в колаборації з новітніми технологіями, що надасть можливість повністю зануритись, відчути зміни в житті міста протягом століть у пришвидшеній часовій динаміці.

Translate »